Tatlılar

Zuhal'ın Unsuz Keki

1 bardak dut kurusu (kestane, başka kuru meyve, reçel, pekmez...) ile 1 bardak fındık (yoksa ceviz) robottan giçir, 3 yumurta, 1 çorba kaşık tereyağı, birer paket kabartma tozu ve vanilya, pekmez, tarçın, limon kabuğu ve kakao: karıştırıp pişirilir.  Pişmiş kekin üstüne benmarin usulü (kaynatılan suyun üstündeki bir kapta eritilen saf çikolata pekmezle tatlandırılmış) çikolata kaplanabilir.

Peynirli kek: Tuzlu otlu peynirli kek hem sağlıklı hem lezzetli.  İlke çok sever.Malzeme: 3 yumurta, 1 buçuk su bardağı yoğurt, 2 buçuk su bardağı tam buğday unu, yarım ççay bardağı zeytin yağ, karbonat, 250g peynir (beyaz ya da kaşar), 1 tatlı kaşık tuz, dere out/ maydonoz. Üstte çörek otu.   Yarım saat 180 derece

Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Tamam