2017 Güneşköy Bahçemiz

Güneşköy 2005-2015 yılları arasında 10 sene boyunca sürdürdüğü TDT projesine Güneşköy arazisinin ortasından bir viyadük ile geçecek olan Ankara-Sivas Hızlı Tren Projesi nedeni ile 2016 yılında ara verdi. 2017 yılında inşaatın doğaya fazla vermedikten sonra sağlıklı gıda üretimine yeniden başlandı.

2017 Şubat ayında listelere bir anket gönderilerek ODTÜ ve yakın çevresindeki Güneşköy destekçilerinin sağlıklı gıdaya ulaşmadaki tercihleri soruldu. Bu ankete 202 kişi katıldı. Ankete katılanların %68’i Güneşköy ürünlerini siparişle, geri kalanı ise her hafta evlerine bir kutu ile teslim edilecek TDT ile almak istediklerini belirttiler. Ancak Güneşköy sınırlı dağıtım olanakları nedeniyle ve ekolojik ayak izimizi küçük tutmak için dağıtımın TDT ile yapılmasına karar verdi. 2017 yılında Projeye 67 destekçi katıldı.

2017 yılında destekçilere iki boy sebze kutusu seçeneği sunuldu. Küçük kutular yaklaşık 5 kg, büyük kutular ise 8 kg kapasitesinde idi. Üretim Temmuz 2017 tarihinde başlayıp Ekim 2017 tarihinde son buldu. Üretimin başlangıcında az olan ürün miktarı Ağustos ayında bollaşarak devam etti. Sıcaklığın düşmesi ile Ekim ayından itibaren verim azaldı. Verimin bollaştığı Ağustos ayındaki fazla ürün kurutularak, salça, turşu, elma sirkesi yapılarak değerlendirildi. Bu ürünler sezon sonunda destekçilerimize dağıtıldı. Sebze kutuları Pazartesi (ODTÜ, ODTÜ Mezunları Derneği, Çiğdemim Derneği, Bilkent Çamlık Sitesi) ve Perşembe günleri (Batıkent, Koru Sitesi, Ayrancı ve YüzüncüYıl Çamlık Sitesi) dağıtım noktalarına bırakıldı. Proje destekçileri kutularını bu noktalardan aldılar.

Not: 2017 kutu ücreti 2009 yılının aynısıydı.  

2017 Bahçemiz’den gelen parayla ....

Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Tamam