2020 Güneşköy Bahçemiz

2020 Özel Durum (Mutlaka okuyunuz)  - 15 Mayıs 2020 tarihinde 80 paket kontenjanımız doldu.  

Not: Kaydınızın onaylanabilmesi için formda seçtiğiniz ödeme seçeneğine göre ilk ödemenizi yapmanız gerekmektedir. 

Sevgili Güneşköy Topluluk Destekli Tarım Destekçileri,

Bu sezon Covid-19 küresel salgını yaşamımızı etkilemeye devam ediyor. Buna rağmen, aynen geçen yıl olduğu gibi, 80 civarında destekçimize sağlıklı ürün yetiştirmeye karar verdik. 

Önümüzdeki günlerde ulaşımla ilgili alınacak kararları, evde kalma zorunluluğunu şimdiden bilemiyoruz. Her yıl olduğu gibi haftada bir kutu dağıtımı yapmayı planlıyoruz. Daha önceden olduğu gibi Perşembe ve Pazartesi günleri dağıtım yapmayı düşünüyoruz. Umarız her şey önceki yıllardaki gibi sorunsuz gelir geçer.

Tohumlar ekildi. Çimlenme alanlarında büyümekteler. Bazı tohumlar da hava durumuna göre direkt toprağa ekilecek. Programımız devam etmekte, sabit çalışanımız sahada. Bizler de şehirden çalışmaya  gidiyoruz. Buradaki korkumuz, Tarım İl Müdürlüğünün çok sürpriz kararlar alması ve hiç dışarı çıkılmaması; üretime vereceğimiz katkının ve dağıtımın aksaması. Böyle bir durumda, Topluluk Destekli Tarım anlayışına uygun bir şekilde karşılıklı bir risk aldığımızı ve bu riski siz değerli destekçilerimizle paylaşmamız gerektiğini söylemek isteriz. Ardıcıl dışarı çıkma yasakları yaşanır ve proje risk altına girerse; eğer hiç dağıtıma başlamamış olursak, toplam ödemenizin % 80’ini iade etme düşüncemiz var (% 20’nin o zamana kadarki üretim masraflara gideceğini düşünüyoruz ancak koşullar uygun olursa daha fazla yüzdeyi iade edebilmek arzumuzdur).


Bahçemiz Projesi Hakkında

Bahçemiz Projesi’nde 13 yıllık tecrübemizde bu seneye kadar böylesine yoğun bir ilgi ile karşılaşmamıştık. Bu kadar insanın iklime karşı farkındalık, sağlık bilinci ve temiz gıda arayışını görmek bize umut veriyor.

  • Bahçemiz Topluluk Destekli Tarım uygulaması ile temmuz-kasım ayları arasında yetiştireceğimiz sebze çeşitleri her hafta ortalama 7 kilogramlık kutularla siz destekçilerimizin adresine yakın bir dağıtım noktasına ulaştırmak,. 
  • Ankara’dan, doğal tarım uygulamasına ulaşabileceğiniz en yakın noktadan; siz destekçilerimize minimum ekolojik ayak iziyle yiyecek sağlamak,
  • Destekçilere ulaştırılmadan yalnızca bir gün önce toplanmış taze ürünleri sunmak,
  • Sağlıklı ürünler, bizim için önemli olan sebzelerin görüntüsünden çok sağlıklı olması. Her üretilen ürün tamamen doğal olduğu için birbiriyle aynı boyda ve şekilde olmayabilir,
  • Ürünlerimiz doğal olarak üretildiği için bazen böcekleri görebilirsiniz,
  • Mevsiminde tüketilmesi gereken ürünler - doğaya sezon dışı başka ülke veya kıtadan gelecek ürünün ayak izini biliyor musunuz?
  • Haftalık sebze ihtiyacınızın bir kısmını karşılamayı hedefliyoruz,
  • 2002 yılında aldığımız 75 dönümünde tarafımızdan hiç kimyasal ilaç kullanılmadığı için biyo-çeşitlilik oldukça yüksek,
  • Ürünler sezonun başında az gelebilir, doruk noktasında da fazla gelebilir. Fazla ürünleri bir yakınınızla paylaşabilir veya tatilde olduğunuz haftalarda hediye edebilirsiniz.

Kasım 2020: Sezon sonunda yorumlar 

Ürün çeşitliliği: Tarlamızda 25 çeşit sebze ekilmektedir. Kutularda dağıtılacak olanlar; domates, biber çeşitleri, patlıcan, hıyar, marul, kıvırcık, maydanoz, roka, havuç, kuru ve taze soğan, mısır, kabak, balkabağı, fasulye, bakla, patates, kereviz, kavun, semizotu, pırasa, ıspanak, brokoli, kale.

Üretimimiz aylara göre çeşitlilik gösterecektir. Ayrıca tarlamızda yetiştirilen ürünlerden hazırlanacak salça, turşu ve çeşitli kurutulmuş sebze ve benzeri işlenmiş ürünler destekçilere ulaştırılacaktır.

Katılım süreci: 13.Bahçemiz sezonuna katılmak için;

  1. Aşağıdaki ekli olan formu doldurunuz - Güneşköy Bahçe 2020 Katılım FormuEğer sorun yaşarsanız, info@guneskoy.org.tr 'den bize ulaşın.
  2. Üyelik için gerekli miktarı aşağıda belirtilmiş olan hesaba yapınız.
  3. Kontrol işlemlerimden sonra, oluşturacağımız Whatsapp grubuna otomatik olarak ekleneceksiniz ve sezon ile ilgili haberleşmeler bu kanal üzerinden sürdürülecek.

Dağıtım: Ürünleriniz belirlen dağıtım noktalarına ulaştırılmadan bir gün önce hasat edilecek ve aynı gün Ankara’ya ulaştırılacaktır. Dağıtım günü öğleden önce , belirlenecek dağıtım noktalarına bırakılacak ve kutularınızı teslim alabileceğinize dair  mesaj ‘’WhatsApp’’ grubu üzerinden duyurulacaktır.

Olası Dağıtım Noktalarımız;

Kutuların teslim edileceği 3 veya 4 noktanın belirlenmesi için çalışıyoruz. Çayyolu, 100.Yıl, ODTÜ, Ayrancı dağıtım noktalarımız olmasını hedefliyoruz. Bunun araştırması içindeyiz ve Çankaya Belediyesi ile görüşme halindeyiz. Dağıtım noktaları için sıhhi ve güvenli yerler arıyoruz. Üretim, dağıtım, haberleşmeye katkı verecek arkadaşlarımız çıkar ise, bunu da değerlendireceğiz. Not: Kargo opsiyonumuz yoktur.

1) Ayrancı (Yer henüz kesinleşmedi)

2) 100.Yıl (Yer henüz kesinleşmedi)

3) ODTÜ

4) Çayyolu (Yer henüz kesinleşmedi)

Ödeme seçenekleri: (kayıt kontenjan tamamlanana kadar açık kalacaktır)

  • Erken Ödeme (Peşin) 16 Mayıs 2020’e kadar: 1800 TL
     
  • 2 Taksit: 1000+900 TL (16 Mayıs, 16 Haziran) (Belirtilen tarihler en geç ödeme yapabileceğiniz zamana göstermektedir. Formu doldurduktan sonra kaydınızın onaylanıp belirlenen kontenjana içine girebilmeniz için ilk taksidinizi yatırmanız gerekmektedir.)
  • 4 Taksit: 500+500+500+500 TL (16 Mayıs - 16 Haziran - 16 Temmuz, 16 Ağustos) (Belirtilen tarihler en geç ödeme yapabileceğiniz zamana göstermektedir. Formu doldurduktan sonra kaydınızın onaylanıp belirlenen kontenjana içine girebilmeniz için ilk taksidinizi yatırmanız gerekmektedir.)

 

Hesap Bilgileri

İş Bankası ODTÜ Şubesi, "SS Güneşköy Çevre Kültür",

IBAN: TR55 0006 4000 0014 2290 9413 80 

Not: Ödeme yaparken mutlaka adına ödeme yapılacak kişinin bilgilerini açıklama bölümüne ekleyiniz. Aksi takdirde ödemenin hangi üye için yapıldığı belirlenemiyor.

Güneşköy Bahçe 2020 Katılım Formu

İletişim:  info@guneskoy.org.tr

Tel: 0532 600 6421

Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Tamam